Ventilatieroosters

Let op: Levering van dit product is alleen mogelijk in combinatie met levering van onze kozijnen!

Natuurlijke en geluiddempende ventilatieroosters

“Goed ventileren bespaart energie”

Waarom is ventilatie zo belangrijk?
Een goed en continue functionerend ventilatiesysteem zorgt voor een gezonde leefsituatie in uw woning. Door 24 uur per dag te ventileren wordt vervuilde lucht afgevoerd en stroomt frisse buitenlucht binnen. Daarnaast is ventilatie een belangrijk wapen tegen vochtproblemen in huis. Per dag worden tientallen liters vocht door mensen, huisdieren en planten geproduceerd.

Veel huizen zijn tegenwoordig goed geïsoleerd, waardoor vocht en schadelijke stoffen binnen blijven hangen. Vochtige lucht is moeilijker op te warmen dan droge lucht. Een woning met een goede ventilatie (droge lucht dus) krijg je sneller warm. Ventileren is iets anders dan een tijdje luchten. Bij luchten staat er een raam of deur open, zodat alle lucht in die ruimte in één keer wordt ververst. Het effect van luchten is van korte duur, ongeveer een half uur. Natuurlijk is het goed om zeer regelmatig uw woning te luchten. De ramen en deuren openzetten en frisse lucht naar binnen laten komen. Maar realiseert u zich dat elke dag weer de lucht in uw woning door koken, douchen, roken en stoken wordt vervuilt. Condens is een belangrijke indicatie dat er iets mis is met de vochthuishouding van een woning. Het is zichtbaar op koude delen, zoals ramen.

®IsoPro Team voert het topmerk Duco.

Logo DUCO ventilatieroosters

In een verhoudingsgewijs vochtige woonomgeving kunnen organismen zoals huisstofmijt en schimmel zich ontwikkelen, die prikkelende stoffen (allergenen) verspreiden, waar mensen met prikkelbare luchtwegen allergisch of overgevoelig voor kunnen worden. Zo neemt bij kinderen de kans op astmaklachten in vochtige woningen toe met een factor 1,5 – 3,5. Bij volwassenen ligt dit iets lager. Andere klachten kunnen zijn: allergieën, hoesten, benauwdheid, chronische verkoudheid of hoofdpijn. Ook schadelijke gassen als Radon uit bijvoorbeeld bouwmaterialen en de kruipruimte en formaldehyde uit materialen als spaanplaat (bijvoorbeeld in meubelen) vragen om continue ventilatie. Daarbij blijft het nodig om, naarmate er meer mensen in een binnenruimte verblijven, te voorkomen dat hoge concentratie kooldioxide (CO2) zich ophopen door voldoende te ventileren.

Er zijn grofweg twee soorten ventilatie: natuurlijke en mechanische (of combinatie). Bij natuurlijke ventilatie wordt de lucht ververst door de natuurlijke ‘trek’ via ventilatieroosters of ramen met een ventilatiestand. Bij mechanische ventilatie vindt de afvoer plaats via een continu draaiende elektrische ventilator.

Duco zelfregelende ventilatieroosters staan garant voor gelijkwaardige luchtkwaliteit en energiezuinigheid.

De luchtstroom wordt op een natuurlijke manier toegevoerd d.m.v. een regelbare klep enerzijds en een zelfregelende klep anderzijds. De zelfregelende klep werkt mechanisch en zorgt ervoor dat het ventilatievolume gelijk blijft bij toenemende wind, met andere woorden de volumeregeling is onafhankelijk van de windkracht.