Screens

Let op: Levering van dit product is alleen mogelijk in combinatie met levering van onze kozijnen!

Screens, de vlakhangende zonwering

Screens, vlakhangende zonwering

De vlakhangende zonwering, ook wel ‘screen’, werd oorspronkelijk ontworpen voor grote projecten, zoals kantoorgebouwen, ziekenhuizen en scholen. Maar dit type zonwering kan natuurlijk met evenveel succes worden toegepast bij ramen van woningen. Bijvoorbeeld wanneer er bij u geen mogelijkheden zijn voor een uitvalscherm of wanneer u vaak afwezig bent.

Een screen werkt ongeveer hetzelfde als een rolluik; het doek glijdt tussen twee geleiders naar beneden. Een screendoek wordt geweven uit draden van glasvezel en heeft daardoor een enigszins open structuur. Hierdoor wordt het zonlicht voor zo’n 85 procent gefilterd. Het zicht naar buiten blijft hierdoor behouden, terwijl u overdag nagenoeg geen inkijk hebt. Een ander groot voordeel is dat deze screens in de winter bovendien ook nog eens energiebesparend werken.

Screens, Doekvoorbeelden

De techniekHet doek, verzwaard door middel van een aluminium lijst, glijdt vanuit de kap tussen twee geleiders naar beneden. Kap, geleiders en onderlijst zijn vervaardigd uit hoogwaardig aluminium. Screens zijn niet alleen duurzaam en sterk, maar ook mooi. Voor niet te hoge ramen is een kapje van 75 mm al voldoende; bij hogere ramen kan gekozen worden voor 85 of 95 mm of de moderne ronde kap.

 

De doekenVoor deze vlakhangende zonwering wordt een speciaal doek gebruikt, dat wordt geweven uit draden van glasvezel. Het doek is oersterk, lichtecht en is verkrijgbaar in een hele reeks kleuren. Het wordt spanningvrij afgewerkt, waardoor het altijd hangt. Screendoek is enigszins open van structuur, waardoor het zicht van binnen naar buiten behouden blijft. De inkijk van buiten naar binnen is overdag echter vrijwel nihil. Screendoek heeft een hoge graad van warmtewering, waardoor ca. 85% van de zonnewarmte buiten blijft. Een uitkomst, deze weinig opvallende, maar uiterst effectieve zonwering.

 

Screenbox windvast

Nieuw in het assortiment is het windvaste screen. Dit screen biedt uitkomst in situaties waar het screen telkens op en neer zou klapperen als gevolg van rukwinden. Door een vernuftig koordsysteem blijft dit screen op elke stand mooi strak hangen.

Elektrische bediening

Elektrische bediening van binnen- en buitenzonwering zorgt voor bedieningsgemak en comfort. Zo kan eenvoudig de stand van bij voorbeeld het zonnescherm worden aangepast. Zonder moeite, zonder inspanning. ®IsoPro Team levert u de beste elektrische bedieningen van Somfy. Electrische bedieningen geven u een enorm bedieningsgemak. Met het gebruik van elektrische bediening van uw zonwering wordt het bedienen eenvoudig.

U heeft geen slingers of optrekbanden meer nodig.