Raamdorpelelementen

Let op: Levering van raamdorpelelementen is alleen mogelijk in combinatie met levering van onze kozijnen!

Raamdorpelelementen (waterslagen)

10 jaar schriftelijke garantie op de elementen.

Waterslagen┬«IsoPro Team levert kant-en-klare raamdorpelelementen op maat voor uw kozijnen. Dit is een bijzonder makkelijk product in de toepassing voor nieuwbouw- en renovatieprojecten. Vanwege onze samenwerking met St-Joris, is het alleen mogelijk producten uit het St-Joris leveringsprogramma te verlijmen. Standaard zijn hun raamdorpelstenen 160 mm lang en 105 mm breed. De standaarddikte is 32 mm. Linkse en rechtse eindstenen zijn voor alle geglazuurde raamdorpelstenen mogelijk. Deze eindstenen hebben een opstaande kant aan de muurzijde, zodat lelijke ‘okselvlekken’ onder de raamhoeken uitblijven en de gevel gespaard blijft van vuil druipwater, waardoor je geen natte muren langs de raamdorpels naar beneden krijgt.

De voordelen van raamdorp elelementen
Enkele voordelen die de toepassing van raamdorpelelementen biedt.

Het voegwerk van de elementen is zeer slijtvast. Het voegwerk bestaat namelijk uit dezelfde lijm, als waarmee we de elementen lijmen. De voeg is sterker als het materiaal zelf.
Ook de opstaande kant van de raamdorpelstenen, de klik genaaamd, wordt helemaal mee gevoegd.
Onafhankelijk van regenweer, kunnen de elementen toch gelegd worden.
Hoge werksnelheid. Door het leggen van elementen tot zelfs 3 meter lengte. Wanneer de kozijnen breder zijn, worden de raamdorpelelementen in delen aangeleverd. Dit geldt ook voor hoekoplossingen bij erkerkozijnen.
Het leggen van de elementen kan gedaan worden door een timmerman, montagemedewerker of voeger. U hoeft er niet speciaal een relatief dure metselaar voor naar het werk (terug) te halen.

Lijm

De lijm waarmee de elementen worden gevoegd in onze fabriek, wordt meteen ook gebruikt om de voegen tussen de raamdorpelsteentjes in te wassen. Hierdoor heeft u tevens een duurzame voeg.
De voegbreedte is tussen de 3 en 5 mm. Wanneer er gezaagd moet worden om de breedte van de kozijnen te bereiken, wordt dit altijd aan 2 zijdes en dus symmetrisch gedaan. Hierdoor heeft u nooit kleinere steentjes als 6 cm.

Plaatsing van raamdorpelelementen

Klik voor een grotere foto

Het plaatsen van onze raamdorpelelementen is erg simpel. Ze zijn per 2 stuks verpakt, waardoor je snel alle raamdorpelelementen hebt uitgelopen naar de kozijnen. Het gewicht van raamdorpelelementen in standaardformaat is ongeveer 10 kg per strekkende meter. Wij maken alle elementen op de maat van de kozijnen. Hierbij is rekening gehouden met ruimte aan de zijkanten voor een voeg. U kunt in het offerte programma zelf de marge aangeven, welke u nodig hebt t.o.v. de dagmaat. Raamdorpelelementen worden tot maximaal 3 meter gemaakt. Wanneer de kozijnen breder zijn, worden de raamdorpelelementen in delen aangeleverd. Dit geldt ook voor hoekoplossingen bij erkerkozijnen. I.v.m. het transport maken we niet bij alle bestellingen de maximale lengte van 3 meter. Standaard krijgt u de elementen bij meer als 100 m1 op een rek aangeleverd. Tussen de 40 en de 100 m1 leveren wij ze in speciale kratten. Minder als 40 m1 wordt op pallets afgeleverd. Voor elke manier van vervoeren hebben we een andere maximale lengte. Bij rekken is dit dus 300 cm, bij kratten 240 cm en bij pallets 180 cm.

Bestektekst

Raamdorpelstenen van St-Joris tot elementen verlijmd en maximaal 3 m uit 1 stuk.
Altijd symmetrisch gezaagd. Dus zaagstukjes altijd groter dan een halve steen.
Altijd duurzame slijtvaste voegen.
Eindstenen zijn nodig om oksel vlekken t.p.v. de zijkant van het kozijn te voorkomen.
De modellen in hoge klik (5cm kering) zijn handig om de onderzijde van de kozijn te schilderen en worden tevens vaak gebruikt ter voorkoming van het metselen van een schift onder de elementen.

Detailtekeningen

Er zijn maar liefst 9 verschillende modellen waardoor het moeilijk is om het juiste model te kiezen. Over het algemeen kiest men dan het standaard model (160x105x32xM2). Bij nieuwbouw geeft het meestal geen probleem, maar bij renovatie projecten ontstaat het probleem dat de neg korter wordt. Hierdoor is bij een neg van 40mm een 105x105x32 te kort en steekt de 160x105x32 te ver buiten de gevel (74mm). Voor dit probleem hebben wij de oplossing: de 130x105x32. Deze steen steekt namelijk 44mm buiten de gevel uit. Dit geld ook voor onze 180x105x32. Deze is toepasbaar bij een neg van 80mm t/m 95mm.

Let op: Levering van raamdorpelelementen is alleen mogelijk in combinatie met levering van onze kozijnen!